PROIECTE ÎN LUCRU Apeleaza departament vanzari

DISPONIBILITATE Apeleaza departament vanzari

Ce ar trebui să știm ca nou-veniți în lumea investițiilor imobiliare Ce ar trebui să știm ca nou-veniți în lumea investițiilor imobiliare

Ce ar trebui să știm ca nou-veniți în lumea investițiilor imobiliare

Publicat în 03/05/2022

De-a lungul civilizației s-a pus mereu un preț important pe construcții, iar valoarea le-a fost dată de conceptul de proprietate a lor.

Tranzacțiile imobiliare au fost obiectul interesului celor care doreau să-și crească averea, chiar dacă nu mereu s-au numit așa cum le spunem azi: investiții imobiliare.

Desigur, azi sunt multe coordonate după care este cotat un imobil, iar progresele tehnologice și democratizarea rapidă a metodelor de investiții, au dus la o gamă largă de oportunități în acest domeniu.

În această piață este de dorit să fim conștienți de nivelul de experiență pe care îl avem ca investitori pentru a înțelege riscurile implicite și, în special, cum să le gestionăm.

Imobiliarele reprezintă 60% din activele principale ale lumii – o parte semnificativă din toată averea națională, corporativă și personală. Având în vedere acest lucru, investițiile imobiliare merită cu certitudine să fie luate în considerare atunci când se dorește plasarea unei părți din capitalul deținut fie de o persoană fizică, fie de o companie.

 

De unde începem? De la a înțelege ce este un investitor imobiliar – o persoană fizică, o companie sau o altă entitate care achiziționează, închiriază sau dobândește în alt mod drepturi asupra unui imobil.

Aceste acțiuni reprezintă investiții imobiliare. Ele constau cel mai adesea din cele două categorii la care majoritatea oamenilor se gândesc imediat când aud termenul: deținerea de proprietăți rezidențiale sau comerciale cu scopul de a le închiria sau achiziționarea lor pentru a le îmbunătăți rapid și a le vinde pentru un profit.

Un aspect esențial de luat în considerare este acela că a fi proprietar e în sine un statut ce vine cu avantajele investiției imobiliare făcute: având în vedere faptul că rata anuală de capitalizare a unei proprietăți este de aproximativ 6%, ea generează pe termen lung, prin creșterea valorii imobilului, un venit important și sigur.

De aceea, achiziția trebuie privită ca o investiție ceea ce face și mai importantă cunoașterea avantajelor. O investiție imobiliară este profitabilă pe termen lung și valoarea ei va crește în timp, iar ansamblurile Cosmopolit aduc avantaje în plus prin mai multe beneficii regăsite mai jos.

Unul dintre criteriile esențiale pentru cei interesați de piața imobiliară are legătură cu zona în care aleg să facă investiția, localizarea proiectelor în care aceștia aleg să investească asigurându-le o valoare crescută în timp. Datorită accesului oferit de poziționare, a confortului oferit de acest aspect și a profitabilității pe termen lung zona centrală și ultracentrală a devenit și mai reprezentativă ca statut pentru clienți.

În consecință, valoarea viitoare a unei investiții în zonele centrale este și ea crescută, iar cumpărătorii se ghidează după cele trei principii ale unei achiziții imobiliare: 1. Locatie, 2. Locatie, 3. Locatie.

Amplasarea complexelor Cosmopolit în zone de maxim interes în Brașov – Centrul orașului și cartierul Răcădău – conferă acea poziționare cu proximitate avantajoasă față de principalele puncte de interes ale orașului. În plus, valoarea clădirii și a spațiului este în continuă creștere datorită materialelor premium folosite, a arhitecturii și designului unice.

Iar dacă vorbim de o investiție într-un spațiu de birou sau comercial, la toate acestea se adaugă și o percepție foarte bună a imaginii afacerii prin transferul de renume al brandului Cosmopolit, construit prin standardul premium menținut întotdeauna.

Desigur, investițiile imobiliare se pot referi la o multitudine de alte oportunități, inclusiv achiziționarea și apoi închirierea drepturilor minerale asupra unei parcele de teren sau investiția într-un Trust de investiții imobiliare. Și astăzi, acestea pot include chiar și participarea directă la o afacere mare prin intermediul unei platforme de crowdfunding imobiliar.

Alegerea de a deveni investitor imobiliar este, în consecință, o mișcare strategică ce necesită atenția pe mai multe aspecte. În primul rând e importantă înțelegerea conceptelor. În articolele următoare vom analiza detalii care fac aceste investiții valoroase.

 

Sursa: https://transilvania365.ro/ce-ar-trebui-sa-stim-ca-nou-veniti-in-lumea-investitiilor-imobiliare/

ÎNAPOI LA ARTICOLE

ARTICOLE RECENTE

Piața imobiliară din Brașov

Publicat în 18/04/2024

INTERVIU Mihaela Biriș / Piața imobiliară în 2024 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, care sunt tendințele pieței și cum se adaptează dezvoltatorii.

CITEȘTE

Piața imobiliară în 2023

Publicat în 03/03/2023

INTERVIU Tudor Stamatescu / Piața imobiliară în 2023 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, dar cu așteptările pentru locuințe moderne.

CITEȘTE

Cum se aplică cota redusă de TVA 5% pe piața de real estate.

Publicat în 16/11/2022

TVA-ul de 5% pentru pragul de 700.000 de lei se aplică și la antecontractele semnate până la 31 decembrie 2022

CITEȘTE
PROIECTE IN LUCRU DISPONIBILITATE