Termoizolație cu vată bazaltică Termoizolație cu vată bazaltică

Termoizolație cu vată bazaltică

Publicat în 05/12/2018

Vata minerală bazaltică este și mai sănătoasă, dar și mai durabilă. Este un material natural obținut din fibre naturale de bazalt. Față de polistirenul tip EPS (cel utilizat în cazul fațadelor), vata minerală are o permeabilitate foarte bună față de polistiren, astfel senzația de “sufocare” din încăpere nu mai apare.

Bineînteles că la un termosistem performant toate straturile trebuie sa fie permeabile la vaporii de apă. Din acest motiv tencuiala decorativă (stratul finit) trebuie să fie o tencuială silicatică și nu acrilică, ca în cazul sistemelor cu polistiren. Din punct de vedere al clasei de rezistență la foc, toate tipurile de vată minerală bazaltică sunt certificate în clasa A1 și se pot monta la orice tip de clădire, indiferent de cerințele de protecție la foc. Conductivitatea termică a vatei minerale bazaltice este de obicei de 0.036W/mK, ceea ce este se traduce printr-o conductivitate termică mai bună decât a polistirenului, care are conductivitatea termică de 0.044W/mK.

Plăcile de vată bazaltică pentru fațade au două straturi omogene, dar cu densități diferite “dual Layer”. Astfel, există un strat de 20 mm de vată foarte densă către exterior, conferind rezistență sporită la acțiunea încărcărilor concentrate. Stratul inferior este de elastic, conceput astfel pentru a se mula pe eventualele neregularități ale suprafețelor.

În concluzie, vata minerală bazaltică, are anumite proprietăți , cum ar fi:

– vata minerală este incombustibilă.
– are o permeabilitate foarte bună la vaporii de apă din interior.
– este un material natural.
– valoarea conductivității termice este mai bună decât a polistirenului.

Trebuie ținut cont însă și de factori economici, în sensul în care vata minerală este mai scumpă decât polistirenul. De ce? Datorită calității deosebite.

ÎNAPOI LA ARTICOLE

ARTICOLE RECENTE

Cum se aplică cota redusă de TVA 5% pe piața de real estate.

Publicat în 16/11/2022

TVA-ul de 5% pentru pragul de 700.000 de lei se aplică și la antecontractele semnate până la 31 decembrie 2022

CITEȘTE

Festival Afect

Publicat în 17/08/2022

Cosmopolit și Festivalul AFECT: un parteneriat perfect într-un festival #imperfect

CITEȘTE

Ce ar trebui să știm ca nou-veniți în lumea investițiilor imobiliare

Publicat în 03/05/2022

De-a lungul civilizației s-a pus mereu un preț important pe construcții, iar valoarea le-a fost dată de conceptul de proprietate a lor.

CITEȘTE