PROIECTE ÎN LUCRU Apeleaza departament vanzari

DISPONIBILITATE Apeleaza departament vanzari

Alegerea unei locuințe după criteriile Cosmopolit Alegerea unei locuințe după criteriile Cosmopolit

Alegerea unei locuințe după criteriile Cosmopolit

Publicat în 24/11/2020

Alegerile pe care le facem ne influențează și ne definesc stilul de viață, iar una din acele decizii care vor conta pe termen lung este cea legată de locul în care ne vom petrece timpul.

Cât de important este pentru tine să te simți confortabil în locuința ta? După ce criterii te ghidezi când faci această alegere?

Cercetările spun că 72% din populația urbană a României locuiește la bloc, ceea ce face ca atenția ta, ca investitor, dar și a noastră, ca dezvoltator, să fie îndreptată spre criteriile specifice acestei zone. Având în vedere că 87% din timp ni-l petrecem în spații interioare și, din acesta, o parte considerabilă – 68,7% – în casă, credem că e foarte importantă alegerea acestui spațiu numit „acasă”. Mai ales că felul în care este el creat ne influențează sănătatea, calitatea vieții și bunăstarea. De aceea, în toate proiectele Cosmopolit, suntem atenți la toate detaliile care compun o astfel de analiză.

Unul din criteriile foarte importante de selecție a unui apartament este valoarea cartierului, aspect care de multe ori nu este evaluat suficient. Din experiența noastră putem să te îndrumăm să te uiți la ceea ce construiește identitatea unui cartier: străzile, punctele de reper importante din apropierea centrului său, tipul de locuințe, istoria pe care o are și, desigur, comunitatea care îl locuiește.

Din punct de vedere funcțional un cartier va fi definit de prezența și calitatea serviciilor publice, de la școli, grădinițe și parcuri, la magazine alimentare, centre comerciale și, desigur, transport în comun.

În Brașov, cartierele din zona centrală sunt printre cele mai căutate de investitori, iar o parte din proiectele Cosmopolit se dezvoltă tot acolo. Și pentru că am înțeles valoarea pe care aceste aspecte o aduc clienților noștri, le luăm în calul ori de câte ori alegem o zonă din centrul Brașovului.

Identitatea unui cartier se conturează, astfel, atât prin elementele pe care locuitorii le văd importante și eficiente, cât și prin localizare, administrație și organizare. În alegerea poziționării complexelor noatre ținem cont de acestea.

Cosmopolit Mihai Viteazul 6, Cosmopolit Traian Grozăvescu 7 și Cospmopolit Mihai Viteazul 1, poziționate în inima orașului, oferă accesul rapid la reperele esențiale din centrul Brașovului – Centrul Civic, noul centru comercial AFI, Parcul Nicolae Titulescu și frumoasa Casa Armatei, Biblioteca Județeană și intituțiile de stat.

De asemenea, Cosmopolit Zenit și Cosmopolit Magnolia, situate în cartierul Răcădău, oferă accesul facil – în maximum 10 minute peste Tâmpa- la traseele centrale ce includ străzi, alei submontane de plimbare și alei pietonale ce se completează foarte bine cu nodurile comerciale din zona magazinului Star. Reperele principale pentru locuitorii acestor cartiere sunt puncte de referință de prestigiu: Piața Sfatului cu binecunoscuta Biserică Neagră, Casa Sfatului, strada Republicii și Poarta Șchei.

În plus, o valoare adăugată foarte apreciată este dată de caracterul tipului de locuire din centru, unde predomină casele, ceea ce determină ca zona să fie mult mai aerisită. Totodată, vorbim de o zonă exclusivistă, cu o istorie bogată și fascinantă, astfel că și comunitatea este una de bună calitate, exclusivistă la rândul ei, ceea ce atrage viitorii locatari.

Și, așa cum spuneam, proximitatea față de zona centrală înseamnă acces la funcțiile publice importante: magazine de toate profilele, locuri unde îți poți petrece timpul liber – de la parcuri la cafelene și restaurante, clinici și spitale, instituții ale statului și mijloace de transport în comun.

Cel de-al doilea aspect foarte important de luat în calcul este, bineînțeles, spațiul interior – cel pe care îl alegi, de obicei, în așa fel încât să reflecte personalitatea și nevoile tale. La rândul nostru, în proiectele Cosmopolit, gândim aceste spații interioare cu un scop: să îți ofere o experiență cât mai naturală de confort căreia tu să îi spui „acasă”. Fiecare proiect este unic, iar atenția la detalii și posibilitatea personalizării aduc plusul de valoare pe care îl vei aprecia. Materialele și finisajele premium întregesc această experiență pentru ca stilul tău de viață să se contureze așa cum ți-l dorești.

Totodată, spațiile comune, la fel de importante în întregirea sentimentului de apartenență, ies în evidență prin designul deosebit, prin îmbinarea elementelor clasice cu cele moderne, pereții placați cu lemn fiind o noutate în acest mediu care se integrează atât de bine în peisajul urban.

Dotările pe care ansamblurile Cosmopolit le au sunt gândite să combine dozele ideale de inovare și tehnologie, pentru ca funcționalitatea lor să fie maximă. De la accesele în clădire, platforme și casa scării, până la spațiile de depozitare, cele tehnice și parcările subterane, totul este creat să interacționeze într-o manieră unică, armonioasă, complementară ce definesc stiul de viață ales de tine.

În oricare din proiectele Cosmopolit poți alege ca viața ta acasă să fie definită de armonie și bunăstare. Te sprijinim cu drag cu informații pentru achiziționarea unei locuințe în centrul Brașovului, așa că te invităm să stăm de vorbă.

ÎNAPOI LA ARTICOLE

ARTICOLE RECENTE

Piața imobiliară din Brașov

Publicat în 18/04/2024

INTERVIU Mihaela Biriș / Piața imobiliară în 2024 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, care sunt tendințele pieței și cum se adaptează dezvoltatorii.

CITEȘTE

Piața imobiliară în 2023

Publicat în 03/03/2023

INTERVIU Tudor Stamatescu / Piața imobiliară în 2023 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, dar cu așteptările pentru locuințe moderne.

CITEȘTE

Cum se aplică cota redusă de TVA 5% pe piața de real estate.

Publicat în 16/11/2022

TVA-ul de 5% pentru pragul de 700.000 de lei se aplică și la antecontractele semnate până la 31 decembrie 2022

CITEȘTE
PROIECTE IN LUCRU DISPONIBILITATE