PROIECTE ÎN LUCRU Apeleaza departament vanzari

DISPONIBILITATE Apeleaza departament vanzari

Eficiența energetică, parte esențială a proiectelor Cosmopolit Eficiența energetică, parte esențială a proiectelor Cosmopolit

Eficiența energetică, parte esențială a proiectelor Cosmopolit

Publicat în 17/02/2022

Rezultatele provocărilor din ultimii doi ani sunt vizibile pe întregul mapamond și ne afectează în toate domeniile. Resursele de care avem nevoie se scumpesc, creșterea costurilor cu energia electrică și gazul sunt printre cele mai evidente.

Având în vedere că 28% din emisiile globale de dioxid de carbon provin din consumul de energie în clădiri, devine și mai important, iar cei care sunt interesați să investească într-un imobil sunt, azi, mult mai atenți la acele aspecte care fac investiția una profitabilă pe termen lung.

Mai mult ca oricând, e important ca viitorii proprietari să ia în calcul eficiența energetică a clădirii, asigurând astfel pe de o parte un control al costurilor în timp și, pe de altă parte, un impact cât mai mic asupra mediului. În egală măsură, materialele de construcție și finisajele au un rol esențial, în acest context, pentru păstrarea nivelului de consum sau chiar pentru economii de resurse.

Cosmopolit ține cont de aceste aspecte încă de la început, considerându-le esențiale în dotările standard, recadrând în același timp și confortul în conceptul premium.

Încălzirea în pardoseală este una dintre aceste dotări standard, iar alegerea Cosmopolit vine din considerente de calitate și eficacitate. Acest tip de încălzire a locuințelor contribuie la eficiența energetică, fiind demonstrat că reduce consumul de căldură cu până la 30%.

Pentru că nu orice pardoseală din lemn poate fi utilizată pentru încălzirea prin pardoseală, imobilele Cosmopolit sunt dotate cu parchet stratificat, cele două sisteme formând un duo foarte eficient. Datorită construcției sale stratificate, acest tip de parchet conduce excelent căldura și are o rezistență termică redusă ce asigură cea mai bună eficiență energetică și, prin urmare, reduce consumul.

Pentru un plus de izolare termică, în toate proiectele Cosmopolit se folosește vata minerală bazaltică, unul dintre cele mai ecologice materiale termoizolante pentru exterior pentru că nu își modifică deloc dimensiunea în funcție de temperatură. Datorită coeficientului de conductivitate termică redus, vata minerală bazaltică reușește să asigura o izolare termică ideală.

Mai mult, pereții clădirilor Cosmopolit sunt realizați din 2 rânduri de cărămidă de 12 cm ce au la mijloc un strat de 5 cm de vată minerală, sistem ce susține eficientizarea izolării termice și fonice.

Și, pentru că spațiile Cosmopolit sunt dotate cu spații vitrate mari pentru confortul crescut adus de lumina naturală, sunt folosite geamurile termopan cu 3 foi de sticlă. O fereastră cu geam triplu izolează de aproape cinci ori mai bine decât o fereastră cu un singur geam.

E, totodată, important de avut în vedere încă un lucru: pentru un proprietar imobiliar, costuri se adună și din spațiile comune. De aceea, Cosmopolit alege în toate clădirile sisteme de iluminat full LED, al căror avantaj indiscutabil este consumul redus de energie electrică. Acesta poate fi cu până la 90% mai econom prin utilizare corespunzătoare.

În concluzie, o privire de ansamblu atunci când se face un calcul pe termen lung ce ține cont de economiile pe care le facem cu sistemele de acest tip – și care sunt dotări standard la Cosmopolit – scoate în evidență eficiența lor. Este, deci, o strategie foarte bună să luăm în calcul toate aceste aspecte la achiziția imobilelor.

Sursa: https://newsbv.ro/2022/02/17/eficienta-energetica-parte-esentiala-a-proiectelor-cosmopolit/

ÎNAPOI LA ARTICOLE

ARTICOLE RECENTE

Piața imobiliară din Brașov

Publicat în 18/04/2024

INTERVIU Mihaela Biriș / Piața imobiliară în 2024 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, care sunt tendințele pieței și cum se adaptează dezvoltatorii.

CITEȘTE

Piața imobiliară în 2023

Publicat în 03/03/2023

INTERVIU Tudor Stamatescu / Piața imobiliară în 2023 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, dar cu așteptările pentru locuințe moderne.

CITEȘTE

Cum se aplică cota redusă de TVA 5% pe piața de real estate.

Publicat în 16/11/2022

TVA-ul de 5% pentru pragul de 700.000 de lei se aplică și la antecontractele semnate până la 31 decembrie 2022

CITEȘTE
PROIECTE IN LUCRU DISPONIBILITATE