PROIECTE ÎN LUCRU Apeleaza departament vanzari

DISPONIBILITATE Apeleaza departament vanzari

Izolarea cu vată minerală bazaltică – pentru confort pe toate planurile Izolarea cu vată minerală bazaltică – pentru confort pe toate planurile

Izolarea cu vată minerală bazaltică – pentru confort pe toate planurile

Publicat în 15/09/2020

Definiția libertății este să poți face tot ceea ce îți dorești, atâta timp cât nu îngrădești libertatea celor de lângă tine. În apartamentele Cosmopolit ai toate condițiile să te bucuri de libertatea ta, căci în dotările standard punem materiale de construcție de calitate.

Alegerea noastră pentru confortul tău este vata minerală bazaltică, cu care facem izolarea în construcțiile de apartamente noi și spații comerciale noi, ori spații pentru birouri. Are la bază roca vulcanică, pe care Pământul o produce în cantități de zeci de mii de ori mai mari decât se poate consuma.

Un motiv al acestei alegeri este că vată bazaltică este un material izolator, proiectat pentru domeniul construcțiilor civile, ce protejează cel mai bine locuința împotriva focului decât o izolație exterioară cu polistiren. Vata bazaltică este incombustibilă, nu arde, pe când polistirenul este doar ignifugat (adică tratat pentru a întârzia arderea). Un alt avantaj major pentru mediu îl consituie faptul că produsul nu emite gaze toxice, în caz de incendiu. Tocmai pentru că nu arde.

Confortul termic este foarte important pentru spațiul locuit, iar vata bazaltică e unul dintre cele mai ecologice materiale termoizolante pentru exterior pentru că nu își modifică deloc dimensiunea în funcție de temperatură. Datorită coeficientul de conductivitate termică redus, vată minerală bazaltică reușește să asigura o izolare termică ideală.

O locuința sau un spațiu de lucru izolat corespunzător va păstra căldură în interior pentru un timp mai îndelungat. Astfel, reducerea consumului de energie este semnificativă. Pentru proprietarii locuinței această caracteristică înseamnă o economie importantă pe termen lung la costurile cu întreținerea.

Confortul acustic este și el în topul criteriilor de alegere a unei locuințe, știm asta. Vata minerală bazaltică are un coeficient de absorbție a sunetelor ridicat, ceea ce o face să fie o barieră eficientă pentru zogomote, atât din afară înăuntru, cât și invers.

Vata minerală are durata lungă de viață și stabilitate în timp a proprietăților, o rezistență bună la compresiune (nu își modifică forma), deci rezistă zeci de ani, păstrându-și calitățile. Și prezintă și o bună rezistență la apă, la trecerea vaporilor de apă, fiind hidrofobizată în masă.

Avantajele pentru care alegem astfel pentru tine, pe scurt:

 • izolare termică deosebită (conductivitate termică scăzută λ = 0.037)
 • siguranță la incendiu – material incombustibil, nu arde
 • foarte bună atenuare a zgomotului (coeficient de absorbţie ridicat)
 • ușor de montat, netoxic
 • rezistență scăzută la trecerea vaporilor de apă
 • contribuie la protecția mediului înconjurător
 • hidrofobizat – nu reține apă
 • durata lungă de viață și stabilitate în timp a proprietăților
 • nu este agreat de insecte, rozătoare sau paraziți
 • neutru din punct de vedere chimic, nu conține materiale corozive
 • lucrabilitate ușoară – plăcile pot fi tăiate, găurite, șlefuite

Ne place să știm că te bucuri de toate astea la tine acasă.

ÎNAPOI LA ARTICOLE

ARTICOLE RECENTE

Piața imobiliară din Brașov

Publicat în 18/04/2024

INTERVIU Mihaela Biriș / Piața imobiliară în 2024 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, care sunt tendințele pieței și cum se adaptează dezvoltatorii.

CITEȘTE

Piața imobiliară în 2023

Publicat în 03/03/2023

INTERVIU Tudor Stamatescu / Piața imobiliară în 2023 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, dar cu așteptările pentru locuințe moderne.

CITEȘTE

Cum se aplică cota redusă de TVA 5% pe piața de real estate.

Publicat în 16/11/2022

TVA-ul de 5% pentru pragul de 700.000 de lei se aplică și la antecontractele semnate până la 31 decembrie 2022

CITEȘTE
PROIECTE IN LUCRU DISPONIBILITATE