PROIECTE ÎN LUCRU Apeleaza departament vanzari

DISPONIBILITATE Apeleaza departament vanzari

Piața imobiliară în 2023 Piața imobiliară în 2023

Piața imobiliară în 2023

Publicat în 03/03/2023

INTERVIU Tudor Stamatescu / Piața imobiliară în 2023 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, dar cu așteptările pentru locuințe moderne.

Piața imobiliară din România pare mai imprevizibilă ca niciodată, dar realitatea este că apartamentele bune și de calitate se vor vinde la fel sau chiar mai bine. Pentru a înțelege transformările din 2023, am vorbit cu Tudor Stamatescu, Chief Operating Officer la Cosmopolit.

La prima vedere, înăsprirea condițiilor bancare de creditare și creșterea facturilor la energie a venit ca o lovitură fabuloasă pentru business-ul imobiliar din România. Nu a ajutat nici creșterea ratelor pentru majoritatea românilor cu ipotecă. De fapt, aceste elemente de piață nu au făcut decât să ”cearnă” un pic industria, să crească standardele clienților și pretențiilor lor, să încurajeze un studiu aprofundat înaintea unei investiții pentru următoarele decenii. 

Cu alte cuvinte, vor dispărea jucători din piața imobiliară de pe meleaguri mioritice, dar, în același timp, vor rămâne în picioare cei care, dintr-un punct de vedere, își respectă clienții. În continuare se vor vinde apartamentele vechi, pentru că au dezvoltat o aură de anduranță, mai mult sau mai puțin ancorată în realitate, dar și locuințele noi calitative. Pe zona premium, unde se pune accent pe o calitatea sporită a materialelor și pe soluții de sporire a eficienței energetice, de micșorare a facturilor, interesul va rămâne cu siguranță ridicat.

Puteți citi întregul interviu aici:

INTERVIU Tudor Stamatescu / Piața imobiliară în 2023 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, dar cu așteptările pentru locuințe moderne

ARTICOLE RECENTE

Piața imobiliară din Brașov

Publicat în 18/04/2024

INTERVIU Mihaela Biriș / Piața imobiliară în 2024 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, care sunt tendințele pieței și cum se adaptează dezvoltatorii.

CITEȘTE

Piața imobiliară în 2023

Publicat în 03/03/2023

INTERVIU Tudor Stamatescu / Piața imobiliară în 2023 – ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor, dar cu așteptările pentru locuințe moderne.

CITEȘTE

Cum se aplică cota redusă de TVA 5% pe piața de real estate.

Publicat în 16/11/2022

TVA-ul de 5% pentru pragul de 700.000 de lei se aplică și la antecontractele semnate până la 31 decembrie 2022

CITEȘTE
PROIECTE IN LUCRU DISPONIBILITATE